søndag 27. mars 2022

God fiskerett!

 Arvefisken frå Fru Timian anbefales!




https://frutimian.no/2018/11/15/arvefisken/?fbclid=IwAR0AXnAhV0MHAznGM48yfBd20_92DlvyT-zzcflhrmKsFYyAkMNFUCnWgaY

Ingredienser

Fiskeformen
1 løk
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 rød paprika
1 gul paprika
250 g asparges
250 g cherrytomater
600 g torsk
2 dl creme fraiche
2 dl kremfløte
2 ts srirachasaus
1.5 ts salt
1 ts nykvernet pepper
125 g ost
0.5 ts tørket persille

Til servering
4.5 dl vann
1 ts salt
3 dl ris

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Hakk opp løken og hvitløkfeddene og ha i en stekepanne sammen med olivenoljen. La det surre på litt under medium varme i noen minutter, til løken blir blank og myk.

I mellomtiden kan du dele paprikaene i brede strimler og aspargesen i mindre biter. Ha disse bitene, hele cherrytomater og løken i en ildfast form og bland det sammen.

Del torsken i ca. litt store terninger – her bruker jeg terninger som er ca. 6 x 4 cm – og plasser dem rundt om mellom grønnsakene.

Rør sammen creme fraiche, fløte, srirachasaus (du kan bruke sambal oelek istedenfor, om du har det), salt og pepper og hell over i formen. Riv osten og fordel over. Dryss over persillen til slutt.

Stek pannen midt i stekeovnen i ca. 20 minutter. La formen stå i noen minutter før servering.

Kok ris i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar