Arvefisken frå Fru Timian anbefales!
Ingredienser
1 løk
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 rød paprika
1 gul paprika
250 g asparges
250 g cherrytomater
600 g torsk
2 dl creme fraiche
2 dl kremfløte
2 ts srirachasaus
1.5 ts salt
1 ts nykvernet pepper
125 g ost
0.5 ts tørket persille
Til servering
4.5 dl vann
1 ts salt
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
Hakk opp løken og hvitløkfeddene og ha i en stekepanne sammen med olivenoljen. La det surre på litt under medium varme i noen minutter, til løken blir blank og myk.
I mellomtiden kan du dele paprikaene i brede strimler og aspargesen i mindre biter. Ha disse bitene, hele cherrytomater og løken i en ildfast form og bland det sammen.
Del torsken i ca. litt store terninger – her bruker jeg terninger som er ca. 6 x 4 cm – og plasser dem rundt om mellom grønnsakene.
Rør sammen creme fraiche, fløte, srirachasaus (du kan bruke sambal oelek istedenfor, om du har det), salt og pepper og hell over i formen. Riv osten og fordel over. Dryss over persillen til slutt.
Stek pannen midt i stekeovnen i ca. 20 minutter. La formen stå i noen minutter før servering.
Kok ris i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar