søndag 23. august 2015

Olines hamburgerbrød!

Sommar og grilltid og langt til butikken,.....ja då er det raskast å bake eigne hamburgerbrød!


Oppskrifta kom eg fram til sjølv, og har laga den fleire gongar i sommar. Eg brukar gjerne å lage både hamburgerbrød og rundstykker av same deigen.

Ca 1,3 l lunka vatn
1 pk gjær
3 -4 dl grovkveite
1/2 dl sukker
2 ts salt
1,5 dl rapsolje
kveitemjøl

Deigen skal være litt laus.
Hev minst 1/2 time.

Bruk same størrelse på deigen til rundstykker og hamburgerbrøda. Bruk kjevle til å bake ut hamburgerbrøda, dei skal være ca 1 cm tjukke før heving. Du får plass til 6 stk på ei plate.

Heving:
Sett bretta i ovnen med varmluft på 50 gr. Lat stå til første brettet du sette inn er godt nok heva. Ta ut alle og legg handkle over og sett ovnen på 230 gr.
Steik rundstykka i ca 18 min og hamburgerbrøda 12-14 min. Dei skal ha litt farge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar