tirsdag 28. desember 2021

Ferjesveler!

 Sveler fra ferjeselskapet Fjord1 MRF


Ingredienser

5 egg
2,5 dl sukker
1 toppet ts natron
1 toppet ts hornsalt
1 liter kulturmelk
1 liter hvetemel
75 g smør

Fremgangsmåte

Pisk egg, sukker, natron og hornsalt godt. Rør inn kulturmelken og hvetemelet og til slutt smeltet smør. La deigen stå og svelle noen minutter.

Stek så sveler i varm stekepanne eller på takke. Bruk litt smeltet smør eller formspray i pannen under stekingen.

Serveres nystekte med smør (ideelt sett setersmør som er litt ekstra salt) og sukker, sirup, syltetøy eller brunost.

Tips

 Sveler skal helst være på størrelse med en liten desserttallerken. Jeg brukte en liten stekepanne (18 cm i diameter), og dermed fikk jeg alle svelene like store (stekepannen har jeg kjøpt på Nille i Oslo), men helt vanlig stekepanne går også bra.

 Denne oppskriften gir 15-20 sveler, litt avhengig av hvor store du lager dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar