lørdag 11. desember 2021

Klassisk kladdkake

 Denne kladdkaka frå Mat på bordet er berre kjempegod!



  • INGREDIENSER
  • 150g smør eller margarin, smeltet og avkjølt
  • 200g sukker
  • 40g kakao
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 egg
  • 125g hvetemel

FREMGANGSMÅTE

Ovn temp. 180°C

Smør en rund kakeform med diameter 20cm. Alternativt kan du kle den med bakepapir.

Smelt smør/margarin og la den avkjøle.

Rør inn sukker, kakao, salt og vaniljeekstrakt.

Rør inn egg, ett om gangen.

Tilslutt sikter du hvetemelet i røren og rører det inn.

Hell røren i kakeformen og sett i varm ovn.

Stek i ca. 15 minutter. Kaken skal ha en ‘hinne’ men om du rister den lett, skal den være litt løs og puddingaktig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar