lørdag 12. januar 2019

Gulrotkake

Denne oppskrifta er frå bloggen Barlandobyhand, ser veldig god ut så denne skal prøvast!


Gulrotkake til langpanne

4 kopper hvetemel
2 ts natron 
2 ts bakepulver
4 kopper sukker
2 ts kanel
1 ts salt 
8 egg
1 kopp hakka valnøtter
3 kopper vegetabilsk olje, feks solsikke. IKKE bruk olivenolje! (den smaker for mye)
6 kopper grovrevne gulrøtter -skal ikke være tettpakka
2 ts vaniljesukker 

Slik gjør du: 
Sett ovnen på 175 grader. 
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i resten av ingrediensene og bland alt til en jevn røre. Hell i langpanne med bakepapir. Stekes på 175 grader i 40-50 minutter. Følg med på slutten og sjekk med en kakepinne om den er gjennomstekt. 

Mens kaka steiker lager du glasuren.
Du trenger:
500 gr melis
100 gr margarin 
250 gr kremost, naturell
saften av en halv sitron

Slik gjør du: 
Pisk smør og melis lyst og luftig. Pisk inn kremosten og sitronsafta. Bre kremen utover kaka. Pynt med feks hakka valnøtter eller gulrotstrimler kokt i appelsinjuice og sukker. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar