søndag 26. mai 2019

Tittis beste/ Kvæfjordkake






Lagast på ovnsbrett uten kant.

Oppskrifta er frå mi venninne Astri og fungerer kvar gong!!


Kakebotn:

3 eggeplommer
1,5 dl sukker

lag eggedosis

50 g margarin
0,5 dl melk

Smelt margarin og ha i melka, la dette være veldig varmt når du slår det i på slutten!

2,5 dl mjøl
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver


Ha  i ca halva av mjølet og rør godt. Ha så i den varme blandinga av margarin/melk, så resten av mølje, rør fort sammen og ha det i klattar ut over brettet som er kledd med bakepapir. Fordi røra er varm, er det lett å få det ut over plata, men jobb raskt!!

Marengstoppen:

Pisk 3 eggekviter litt først, ha så i 2 dl sukker litt etter litt, pisk til alt er stivt og bre ut over kakebotnen.

Steik midt i omnen v/200 gr slik:

  • Ca 16 min først, då er marengsen blitt stiv, legg over bakepapir!
  • Steik vidare 5 min og ta ut av omnen.
  • Avkjøles, ikkje ta ut av brettet før den er kald! Då er den stiv og lett å jobbe med,
Fyll:

  • Del kaka i to.
  • Legg i vatn 4 pl gelatin.
  • Pisk en liten pk fløyte til krem.
  • Pisk 1/2 pk Freia kakefyll med vaniljesmak, bruk 2 dl melk.
Bland sammen alt og løys opp gelatin i litt kokande vatn og bland i kremen. Fyll ut over  den eine kakebotnen og legg den andre oppå!

Smakar best om den får stå kjølig ett døgn!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar