Lagast på ovnsbrett uten kant.
Oppskrifta er frå mi venninne Astri og fungerer kvar gong!!
Kakebotn:
3 eggeplommer
1,5 dl sukker
lag eggedosis
50 g margarin
0,5 dl melk
Smelt margarin og ha i melka, la dette være veldig varmt når du slår det i på slutten!
2,5 dl mjøl
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
Ha i ca halva av mjølet og rør godt. Ha så i den varme blandinga av margarin/melk, så resten av mølje, rør fort sammen og ha det i klattar ut over brettet som er kledd med bakepapir. Fordi røra er varm, er det lett å få det ut over plata, men jobb raskt!!
Marengstoppen:
Pisk 3 eggekviter litt først, ha så i 2 dl sukker litt etter litt, pisk til alt er stivt og bre ut over kakebotnen.
Steik midt i omnen v/200 gr slik:
- Ca 16 min først, då er marengsen blitt stiv, legg over bakepapir!
- Steik vidare 5 min og ta ut av omnen.
- Avkjøles, ikkje ta ut av brettet før den er kald! Då er den stiv og lett å jobbe med,
Fyll:
- Del kaka i to.
- Legg i vatn 4 pl gelatin.
- Pisk en liten pk fløyte til krem.
- Pisk 1/2 pk Freia kakefyll med vaniljesmak, bruk 2 dl melk.
Bland sammen alt og løys opp gelatin i litt kokande vatn og bland i kremen. Fyll ut over den eine kakebotnen og legg den andre oppå!
Smakar best om den får stå kjølig ett døgn!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar