lørdag 18. mai 2019

Islandskake,-glutenfri!

Denne kakeoppskrifta er henta frå sida Kakemonsen, og kan anbefalast! Ei sikker kake å lage når den er glutenfri, og den har mange gode smakar!!
En saftig og god kake. (Denne oppskrifta inneholder svisker, men det kan godt kuttes ut eller erstattes med annen ingrediens.)




Oppskrift (kopi frå Kakemonsen):
Ingredienser
Bunn:
4 eggehviter
2 dl sukker
2 dl kokosmasse
1/2 plate kokesjokolade - hakkes





Eggekrem:
4 eggeplommer
100 g sukker
1 dl fløte
100 g hardt smør
1/2 ts vaniljesukker

1 pk svisker - kokes
1 pk fløte + 1 ss sukker
daimsjokolade
         
Slik gjør du
Bunn:
Eggehviter og sukker piskes stivt, bland så kokosmassen og den hakkede sjokoladen i massen.
Stek ved 175*C i ca. 1 time



Eggekrem:
Eggeplommer, sukker og 1 dl fløte kokes opp, avkjøl litt. Rør smøret og vaniljesukkeret inn i eggekremen, avkjøl.

Legg den avkjølte eggekremen oppå bunnen, deretter legges de kokte sviskene oppå.
Fløten og sukkeret piskes til krem og has oppå sviskene. Pynt med knust daim eller daimkuler.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel
Islandskake










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar